Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім. В.Поліщука – професійна діагностика | Рівне

Будьмо здорові! Які продукти полюбляє печінка.

БУРЯК

Червоний буряк стимулює клітини печінки до вироблення жовчі. Ці коренеплоди містять бетаін та бетанін – білкові сполуки які покращують білковий обмін в організмі людини. Також буряк містить вітамін U, який знаходиться також у капусті. Цей вітамін сприяє заживленню виразки шлунку. До того буряковий аналог вважається більш корисним тому що він не розкладаеться після нагрівання.

Продукти корисні для печінки.

ГАРБУЗОВА ОЛІЯ

Гарбузова олія має у своєму складі багато рідкістних вітамінів. Наприклад вітамін Т якій допомагає організму засвоювати важку їжу та запобігає ожирінню. Вітамін К, якого практично немає в жодній інший олії, покращує згортання крові. Також ця олія містить залізо необхідне для підтримання рівня гемоглобіну. Корисні властивості гарбузової олії використовують при лікуванні холецестита, дискінезії жовчовивідних шляхів, вірусного гепатиту. Також прискорює вихід токсинів які отруюють організм, що попереджає ураження печінки при алкогольній інтоксикації.

Продукти корисні для печінки.

МЕД

Споживання меду, який є джерелом вуглеводів, гормонів та вітамінів, стимулює відновлення клітин печінки. У складі меду є фруктоза і глюкоза, а це сприяє підвищенню запасів глюкогену у  печінці. Глюкоген підсилює захисну функцію печінки і підвищує опірність організму до інфекцій. Кількість корисних речовин в меді майже така ж як і в крові людини. Завдяки цьому продукт засвоюється організмом на всі 100%.

Продукти корисні для печінки.

ІМБИР

Корінь імбиря – ідеальний стимулятор обміну речовин. Він прискорює процес перетворення жирів в енергію. Корисні властивості імбиру допомагають при жовчних і кишкових кольках, гепатиті. Підвищують опірність інфекціям, очищує кров, виводить токсини і надлишки холестерну з печінки. Імбир багатий на антиоксиданти, виробляє Т-лімфоцити, які «полюють» на віруси. До того ж завдяки особливим сполукам – сесквітерпенам імбир може знешкоджувати віруси практично так само ефективно, як наша імунна система.

Продукти корисні для печінки.

РОЗТОРОПША

Розторопша сприяє очищенню клітин печінки і створенню нових. У ній містяться корисні смоли, амінокислоти, мікро- і макроелементи. Флавоноїди силімарин нормалізує процес утворення і виведення жовчі, а також підвищує захисні властивості печінки і імунітет. Розторопша буває у вигляді масла холодного віджиму або шроту (знежирений порошок насіння).

Продукти корисні для печінки.

Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім. В.Поліщука – проведення лабораторних досліджень | Рівне
x